Geboren: Mageia 1

Wij, de Mageia-gemeenschap, zijn blij om vandaag iedereen te kunnen vertellen dat onze eerste release, Mageia 1, is uitgekomen en gedownload kan worden.

Voor mensen die direkt aan de slag willen kunnen zien wat er beschikbaar is in Mageia 1, of kunnen hun versie kiezen en direkt downloaden vanaf mageia.org/downloads.

Wat is er zo anders aan Mageia?

Mageia draait om mensen – de mensen die Mageia maken en gebruiken. Wij zijn een goede gemeenschap, en willen graag ook de gebruikers van Mageia in deze gemeenschap betrekken; Nieuwe aanwas van mensen zal deze gemeenschap nog beter maken.

Mageia draait om hoogstaande techniek – wij streven er naar om te excelleren in wat wij bieden om zo Mageia-gebruikers de best mogelijke computerervaring te doen beleven. Of u nu programmeur bent of systeembeheerder – hoe u uw computer ook gebruikt, wij willen graag helpen om het tot een goede ervaring te maken. Probeer Mageia 1 en oordeel zelf wat u ervan vindt.

Mageia draait om kwaliteit – onze release belooft zo robuust en perfect te zijn als Mandriva was tijdens hun hoogtijdagen; Dat is onze afkomst die wij eer aan willen doen.

Mageia draait om openheid – wij zijn gecommiteerd aan het Open Source-ideaal, staan open voor nieuwe mensen en nieuwe ideeën, en hebben een transparant en open bestuur van en voor onze gemeenschap.

Mageia is internationaal – onze gemeenschap is wereldwijd en helpt Mageia om vele talen te “spreken”. De structuur van Mageia en de nauwe verbondenheid met de gebruikersgemeenschap van Mageia heeft al geresulteerd in zeer aansprekende resultaten.

Mageia draait om diversiteit – Mageia biedt en onderhoudt toepassingen voor een grote variëteit aan gebruiksgroepen – toepassingen die variëren van spelletjes en muziek luisteren tot wetenschappelijke applicaties.

Mageia draait om evenwicht – wij streven ernaar om een evenwicht te houden tussen de laatste ontwikkelingen en een stabiele computeromgeving.

Waarom zou u Mageia overwegen?

Buiten het feit dat wij een fantastische distributie bieden? We zijn een fijne gemeenschap die nog steeds groeit en verbetert. Wij geven om elkaar en daaruit voortvloeiend proberen we tot een zo goed mogelijke gebruikservaring te komen. Wij heten u graag welkom in deze gemeenschap en willen er zorg voor dragen dat uw Mageia-installatie vrij van problemen is en plezierig om te gebruiken.

Wat maakt ons anders? Wij zijn geheel op de gemeenschap gebaseerd en door diezelfde gemeenschap gedreven. Er is geen commerciëel management dat bepaalt wat Mageia wel of niet kan en mag doen; U als Mageia-gebruiker heeft een luidere stem in de toekomst en richting van deze distributie dan waar dan ook.

Op de schouders van reuzen

Ons team van ontwikkelaars, pakketsamenstellers, vertalers, systeembeheerders en testers hebben allemaal superhard gewerkt om Mageia 1 op tijd gereed te krijgen.

Wij zijn allen zeer dankbaar voor het fantastische werk dat gedaan is door de mensen van Mandriva, KDE, GNOME, Xfce, LXDE, het Linux-kernelteam, de FSF en de vele vele mensen die vrije software schrijven – dank aan u allen voor de inspiratie die ons dit heeft gegeven en de fantastische software welke de basis van Mageia vormt.

Wij hopen dit met ons mee te nemen naar de toekomst en zo ervoor te zorgen dat we Mageia zo goed als mogelijk maken.

Wat is Mageia?

Mageia is zowel een gemeenschap alsook een Linux-distributie. Leer meer op:

(Originele tekst door rda op 1 juni 2011)

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.