Klaar om te spelen? Mageia voor gamers en ontwerpers!

Met trots kondigen we aan dat Mageia, na veel inspanningen van onze teams en vooral van ons team van ontwikkelaars, een verbeterde ervaring biedt voor gamers, contentcreators, videobewerking en alle multimedia.

We hebben een stap voorwaarts gezet: we bieden een manier aan om eenvoudig twee pakketten voor AMD grafische kaarten te downloaden en te installeren. Deze bevatten een aantal geavanceerde functies. Bijvoorbeeld: de activering van opencl voor prestatieverbetering in processen, zoals rendering in Blender en andere 3D-tools zoals CAD- en PCB-tools. Verder zijn er verwerkingsmodules in Darktable, Steam-spellen, Gimp, LibreOffice en elke andere applicatie die deze geavanceerde functies vereist.

Je vindt in Mageia ook een goede catalogus met applicaties voor contentcreatie, en vele andere voor het spelen van de nieuwste games. Verder vind je oorspronkelijke Linux-games rechtstreeks in onze pakketdepots.

Bovendien heeft Mageia een van de beste gereedschappen in het GNU/Linux-universum voor computers met NVIDA-INTEL hybride grafische weergave. Mageia-prime maakt het gemakkelijk om te schakelen tussen grafische kaarten op dezelfde computer, met een eenvoudige één-klik-interface (meer informatie over Mageia-Prime vind je hier).

Zo werkt het:

– Het pakket amdgpupro-opencl-orca downloadt AMD-bibliotheken voor onder meer Grenada XT, Carrizo en Polaris. Meer informatie hier.

– Het amdgpupro-opencl-pal pakket downloadt AMD-bibliotheken voor onder meer Banded Kestrel, Picasso en Vega. Meer informatie hier.

Voor het installeren heb je twee opties:

– Vanuit het grafische scherm MCC -> “Software installeren en verwijderen” moet je beide uitrol-filters aan de linkerkant van “Zoeken:” wijzigen in “Alles” en vervolgens zoeken naar het pakket “amdgpupro-opencl-pal” of naar het pakket “amdgpupro-opencl-orca”. Daarna installeer je het pakket.

– Vanaf een konsole of terminal installeer je de paketten als gebruiker “root” door te typen: “urpmi amdgpupro-opencl-pal” of “urpmi amdgpupro-opencl-orca”.

Voor alle gebruikers die op deze gebieden werken of die een goede game-ervaring willen hebben met Mageia, bieden we met deze programma’s volledige ondersteuning voor de twee belangrijkste opties op het gebied van grafische prestaties op dit moment.

We hopen dat dit zal bijdragen aan het verbeteren van de gebruikerservaring met ons geweldige open source besturingssysteem!

Op 27 oktober 2023 gepost door joselp in https://blog.mageia.org/en/2023/10/27/ready-to-play-mageia-for-gamers-and-creators/

In het Nederlands vertaald door Marc Laan.

This entry was posted in Mageia and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.