Mageia 8 Einde levensduur

Geplaatst op 30 december 2023 door Donald Stewart

Mageia 8 werd in 2021 uitgebracht. De achtste uitgave was zeer succesvol en ontving 21646 bijgewerkte pakketten en duizenden beveiligingsherzieningen, waardoor zij actueel en veilig blijft dankzij het werk van de teams Verpakking, Beveiliging en QA. Het is nu echter tijd dit hoofdstuk af te sluiten en ons te concentreren op Mageia 9 en de ondersteuning voor de nieuwste software in het open source-ecosysteem. Ook hardware-ondersteuning wordt geboden door nieuwere kernels en andere belangrijke software.

We hopen dat dit gebruikers een uitstekende ervaring geeft met een modern divers open-source systeem. Volledige details van de functies in Mageia 9 zijn te vinden in de release-opmerkingen.

Ondersteuning voor oude uitgaven strekt zich uit tot 3 maanden na de laatste editie. We willen gebruikers van Mageia 8 daarom vragen om op te waarderen naar Mageia 9, aangezien de ondersteuning voor Mageia 8 eindigt nu de laatste paar updates goedgekeurd zijn.

Er zijn meerdere paden voor opwaardering beschikbaar, waaronder:

– Opwaarderen via de update-applet in het systeemvak

– Opwaarderen vanaf de opdrachtregel in de tekstconsole zoals beschreven in de releaseopmerkingen

Het is ook mogelijk op te waarderen of een schone installatie uit te voeren vanaf de klassieke installatiemedia. Verder kunnen de Live media gebruikt worden om Mageia 9 te testen of om een schone installatie uit te voeren. Deze optie kan handig zijn voor gebruikers met beperkte internet-bandbreedte of die opwaarderingen uitvoeren op meerdere installaties.

Let op: als u een schone installatie uitvoert, worden alle gegevens die niet op een aparte /home-partitie zijn opgeslagen, gewist. Controleer dit en zorg ervoor dat de juiste back-ups aanwezig zijn.

Als u vragen heeft of hulp nodig heeft bij opwaarderingen, kunt u hulp vinden op onze forums die vele talen bestrijken of op de Mageia-wiki.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.